De geschiedenis van Bakkerij Stevers

De eerste bakkende Stevers stamt uit 1795. In 1795 bakten wij in de bakkerij in de Beemster vrijwel uitsluitend roggebrood. Na het bakken werd het brood met een boerenkar met paarden ervoor rondgebracht. Later gebeurde dit met bakfietsen en toen de auto's er waren brachten de bakkers met een van de eerste T-Fords het brood rond.

Eric is al vanaf zijn vijftiende werkzaam als bakker. Eerst samen met zijn vader in de Beemster en vanaf 1983 runde hij met Joke een bakkerij in Lent bij Nijmegen waar Michel vanaf zijn zestiende jaar ook in het bakkersvak werkzaam was. Maar Noord-Holland bleef trekken dus toen de bakkerij van de familie Buysman te Bovenkarspel te koop stond was de keuze al snel gemaakt. Sinds november 2000 hebben wij de bakkerij van de familie Buysman in Bovenkarspel overgenomen. Vanaf 2006 bakken wij in de centrale bakkerij te Zwaagdijk-Oost.


In de afgelopen jaren hebben wij meerdere vestigingen in Hoorn, Bovenkarspel, Enkhuizen en Andijk geopend. Onze laatste vestiging is geopend in 2019 in Avenhorn. Deze is geopend onder de naam Stevers Puur Brood. Hoewel Eric en Michel nog steeds samen in de bakkerij staan heeft Michel de bakkerij overgenomen. Stevers Puur Brood is een nieuw concept waar we ons vooral richten op het brood!