De geschiedenis van Bakkerij Stevers

De eerste bakkende Stevers stamt uit 1795. In 1795 bakten wij in de bakkerij in de Beemster vrijwel uitsluitend roggebrood. Na het bakken werd het brood met een boerenkar met paarden ervoor rondgebracht. Later gebeurde dit met bakfietsen en toen de auto's er waren brachten de bakkers met een van de eerste T-Fords het brood rond.

Eric is al vanaf zijn vijftiende werkzaam als bakker. Eerst samen met zijn vader in de Beemster en vanaf 1983 runde hij met Joke een bakkerij in Lent bij Nijmegen. Onze
zoon Michel is vanaf jongs af aan ook het bakkersvak ingerold en stond al vanaf zijn zestiende in de bakkerij. Maar Noord-Holland bleef trekken dus toen de bakkerij van de familie Buysman te Bovenkarspel te koop stond was de keuze al snel gemaakt. Sinds november 2000 hebben wij de bakkerij van de familie Buysman in Bovenkarspel overgenomen. In 2005 kwam er de mogelijkheid om een nieuwe bakkerij op het industrieterein in Zwaagdijk-Oost te realiseren. Dat werd de nieuwe thuisbasis van Bakkerij Stevers.


We zijn begonnen met verkoopvestigingen in Hoorn, Bovenkarspel, Enkhuizen en Andijk. De nieuwste vestiging in Avenhorn is in 2019 geopend onder de nieuwe naam Stevers Puur Brood. Hoewel Eric en Michel nog steeds samen in de bakkerij staan heeft Michel de bakkerij inmiddels overgenomen. Het nieuwe concept van Stevers Puur Brood is vooral gericht op broodproducten!